Loading...
Yoga2020-07-25T09:26:06+00:00

DAGSVANDRING
MED YIN YOGA

Vill du kombinera en dags fjällvandring med lugn yoga, meditation och pranayama (andningsövningar)? Vi vandrar till en av Kittelfjälls vackraste platser, där vi slår oss ner för en stund av återhämtning och yoga.

I lugnt tempo vandrar vi upp genom den rogivande skogen till kalfjällets vackra vidder. I sällskap av naturens lugn stannar vi till för stilla, meditativ Yin yoga, meditation och pranayama (andningsövningar), för att känna in kropp och sinne. Vi hittar långsamt in i enkla sittande och liggande positioner som vi håller under ett par minuter för att stimulera kroppens bindväv, leder och ligament.

Vi fokuserar på andning, avslappning och att hitta tystnaden inom oss. Yin yoga motverkar stress, utmattning, stelhet och spänningar. Du behöver inte ha yogat tidigare för att kunna delta. En vilsam tur med tid för återhämtning och möjlighet att bara vara, i harmoni med fjällandskapet.

I Kittelfjäll finns både utmanande vandringar till toppar med storslagna vyer, så väl som enklare turer till vackra dalar, där vi kan ta en paus vid porlande vattendrag omgivna av mäktiga fjäll.

Du kan delta på våra yogavandringar oavsett tidigare erfarenhet eller förutsättningar. I samråd med din guide och yogalärare anpassar vi både vandringen och yogan i ett program som passar dig.

Gruppstorlek: 2-5 personer.
Kostnad: 1200kr/person och dag.

Det är möjligt att boka exklusiva hel- eller flerdagsturer, där endast du eller de personer du bokar för deltar tillsammans med vår guide. Hör av dig med förfrågan till info@kittelfjalladventure.se så återkommer vi med prisuppgift utifrån aktuella önskemål.

DAGSVANDRING, MEDITATION & MINDFULNESS

Bli mer närvarande i vardagen. Lev här och nu. Med mindfulness och meditation som verktyg i vardagen är det möjligt att ta kontroll över dina tankar, handlingar och att hitta inre lugn.

Under en dags vandring i den vackra naturen runt Kittelfjäll, ägnar vi tiden till mindfulness och meditation. Om du vill går turen upp på fjället, annars håller vi oss till den vackra norrländska skogen och vattendragen nere i dalen. Vi vandrar i sällskap med naturens lugn och stannar till på valda platser för mindfulnessövningar och meditation – verktyg som hjälper dig att bli mer närvarande i nuet, att hitta inre lugn och tystnad. Vi arbetar med att skapa positiv, meningsfull och varaktig förändring i en trygg miljö.

Det spelar ingen roll om du har provat på mindfulnessövningar och/eller meditation tidigare. Kanske har du provat, men gett upp för att det kändes för svårt? Hört talas om, men aldrig praktiserat själv? Mediterat länge men vill hitta djupare in i din praktik? Vägen till sinnesro, närvaro och lugn är en resa som kan ta olika lång tid, beroende på vad du bär med dig. Ingen vandrar exakt samma väg som någon annan. Vi anpassar dagen efter dina önskemål och tidigare erfarenhet.

Du kan delta på våra dagsvandringar med mindfulness och meditation oavsett tidigare erfarenhet eller förutsättningar. I samråd med din guide och yogalärare anpassar vi både vandringen och yogan i ett program som passar dig.

Gruppstorlek: 2-5 personer.
Kostnad: 1200kr/person och dag.

Det är möjligt att boka exklusiva hel- eller flerdagsturer, där endast du eller de personer du bokar för deltar tillsammans med vår guide. Hör av dig med förfrågan till info@kittelfjalladventure.se så återkommer vi med prisuppgift utifrån aktuella önskemål.

Våra guider är utbildade fjälledare och har guidat i Kittelfjäll under många år. Flera av dem är uppvuxna i byn och har guidat här sedan 90-talet. Alla våra guider är vidareutbildade inom sjukvård och räddning, med dem kan du känna dig trygg på fjället.

Läs mer om våra guider på sidan OM OSS

NYHETER

Följ med oss in i vår verksamhet – här hittar du artiklar om sånt vi gör och intervjuer med personer som har varit med på våra turer, kurser och andra aktiviteter. Du får träffa våra guider och lavinexperter som jobbar med Naturvårdsverkets lavinprognoser.

Till toppen