Loading...
Yoga2021-03-24T23:17:43+00:00

YOGA PÅ FJÄLLET

Tillsammans vandrar vi en heldag på fjället, en tur med tid för återhämtning och möjlighet att bara vara, i harmoni med naturens lugn. Vi stannar till för yoga och meditation, som hjälper oss att släppa taget om stress, prestation och spänningar, för att åter finna balans och ny energi.

Följ med till några av Kittelfjälls vackraste platser.

Hitta hem till dig själv.

Vandringen börjar i lugnt tempo, där vi rör oss genom det norrländska skogslandskapet upp till kalfjällets vackra vidder. I Kittelfjäll finns både utmanande vandringar till toppar med storslagna vyer, så väl som enklare turer till vackra dalar, där vi kan ta en paus vid porlande vattendrag omgivna av mäktiga fjäll.

Ute på fjället stannar vi till för yoga och meditation. Du leds genom en inkännande yoga, där du upptäcker vad din kropp och ditt sinne behöver just nu. Vi fokuserar på andning, avslappning och att hitta tystnaden inom oss.

Du kan delta på våra yogavandringar oavsett tidigare erfarenhet. Vi anpassar både vandringen och yogan efter deltagarnas erfarenhet och önskemål.

Gruppstorlek: 2-5 personer.
Kostnad: 1200kr/person och dag.

Erbjudandet är bokningsbart hela sommarsäsongen, juli-september, alla dagar.

Det är möjligt att boka exklusiva hel- eller flerdagsturer, där endast du eller de personer du bokar för deltar tillsammans med vår guide och yogalärare. Hör av dig med förfrågan till info@kittelfjalladventure.se så återkommer vi med prisuppgift utifrån aktuella önskemål.

NATURVANDRING MED MEDITATION & MINDFULNESS

Kittelfjäll är omgivet av växt- och djurliv som stått orört i hundratals år. Här är det lätt att hitta lugn och naturens läkande kraft är lika påtaglig som de ståtliga, gamla, lavbeklädda granarna som kantar vår väg genom skogslandskapet. Under en dags vandring, ägnar vi tiden till mindfulness och meditation, för att bli mer närvarande i nuet, hitta inre lugn och tystnad.

I Marsfjällets naturreservat vandrar vi längs leder eller orösat i mil av vildmark, från skogsland till kalfjäll. Här trivs både fjällräv, fjälluggla och tranor. Under våra naturvandringar ägnar vi särskild tid till att uppleva naturen, växt- och djurlivet i fjällmiljön. Våra naturvandringar kan ske i eller utanför naturreservatet, beroende på vad du är mest intresserad av att upptäcka och se.

Genom ledda mindfulnessövningar och meditationer, får du känna på hur olika tekniker kan hjälpa dig att hitta närvaro i nuet. Kanske har du provat att meditera förut, men gett upp för att det kändes för svårt? Hört talas om mindfulness, men aldrig praktiserat själv? Mediterat länge men vill hitta djupare in i din praktik? Vägen till sinnesro, närvaro och lugn är en resa som tar olika lång tid för alla, beroende på vad du bär med dig. Ingen vandrar exakt samma väg som någon annan. Vi anpassar dagen efter dina önskemål och tidigare erfarenhet.

Du kan välja om du vill göra en heldagstur eller en flerdagstur. Vi kan vandra i urskogen, längs kalfjället eller topptura till Södra Lapplandsfjällens högsta topp, Marsfjällstoppen. Vill du inkludera Marsfjällstoppen i turen övernattar vi i tält en natt längs vägen. I samråd med din guide och yogaläre tar vi fram ett program som passar dig.

Gruppstorlek: 2-5 personer.
Kostnad: 1200kr/person och dag.

Erbjudandet är bokningsbart hela sommarsäsongen, juli-september, alla dagar.

Det är möjligt att boka exklusiva hel- eller flerdagsturer, där endast du eller de personer du bokar för deltar tillsammans med vår guide. Hör av dig med förfrågan till info@kittelfjalladventure.se så återkommer vi med prisuppgift utifrån aktuella önskemål.

Våra guider är utbildade fjälledare och har guidat i Kittelfjäll under många år. Flera av dem är uppvuxna i byn och har guidat här sedan 90-talet. Alla våra guider är vidareutbildade inom sjukvård och räddning, med dem kan du känna dig trygg på fjället.

Läs mer om våra guider på sidan OM OSS

NYHETER

Följ med oss in i vår verksamhet – här hittar du artiklar om sånt vi gör och intervjuer med personer som har varit med på våra turer, kurser och andra aktiviteter. Du får träffa våra guider och lavinexperter som jobbar med Naturvårdsverkets lavinprognoser.

Till toppen