VÅRA GUIDER

När du ger dig ut på fjället är det minst lika viktigt att du kan känna dig trygg som att du får en upplevelse att minnas. Därför är alla våra guider utbildade fjälledare och har många års erfarenhet av att guida i Kittelfjäll.

Våra guider är hjärtat i Kittelfjäll Adventure. De är personer som älskar att vara ute på fjället. Våra mest erfarna guider är födda och uppvuxna i området och har guidat i Kittelfjäll sedan 90-talet. De har ett förflutet som proffsåkare och du hittar dem oftast i backen eller ute på fjället även när de inte guidar.

Våra guider har dokumenterad utbildning, examen och erfarenhet i enlighet med konsumentverkets riktlinjer för guidning i fjällmiljö.

Alla våra guider:

  • är utbildade och examinerade fjälledare.

  • har guidat i Kittelfjäll under många år.

  • är vidareutbildade till lavintekniker eller lavinexperter.

  • är vidareutbildade inom sjukvård och räddning.

OM OSS

Kittelfjäll Adventure erbjuder turer och utbildningar i Kittelfjäll året runt. Vi älskar att vara på fjället – alla säsonger – och vill att fler ska få uppleva naturens lugn och fjällets storslagna vyer, i kombination med bra skidåkning, härlig vandring eller andra aktiviteter.

Vi arrangerar SVELAVs lavinkurser och arbetar med Naturvårdsverkets lavinprognoser i Södra Lapplandsfjällen.

VÅRT TEAM

Här är vi som arbetar på Kittelfjäll Adventure.

Stefan Lundin

Fjälledare & Lavinexpert

Stefan är fjälledare och har arbetat som guide i Kittelfjäll sedan mer än 20 år tillbaka. Han är lavinexpert och områdesansvarig för Naturvårdsverkets lavinprognoser i Södra Lapplandsfjällen. Han är examinerad fjälledare, lavinräddare (AvSAR) och lavinexpert (CAA L2/SVELAV Pro 3). Han är även med i Fjällräddningen och har ett förflutet som professionell snowboardåkare.

Tyler Curtis

Lavinexpert

Tyler är lavinexpert och områdesansvarig för Naturvårdsverkets lavinprognoser i Södra Lapplandsfjällen. Han är examinerad lavinexpert (CAA L2/SVELAV Pro 3). Tyler har guidat i Kittelfjäll i 10år. Han arbetar även som pistör och lavinexpert i Kittelfjällsliftarna. Han driver företaget Aspects of the North och är professionell forskajakpaddlare.

Sven Olofsson

Lavintekniker

Sven är lavintekniker och områdesansvarig för Naturvårdsverkets lavinprognoser i Södra Lapplandsfjällen. Han har arbetat som guide i Kittelfjäll sedan mer än 20 år tillbaka. Han är även med i Fjällräddningen, arbetar som pistör i Kittelfjällsliftarna och har ett förflutet som professionell skidåkare.

Johanna Lindvall

Yogalärare & Kommunikatör

Johanna är yogalärare och började sin resa som yogi för många år sedan, med att studera meditation, mindfulness och pranayama. Hon har studerat yoga med bland andra Paul Grilley, Leslie Kaminoff och Kino MacGregor. Hon är också kommunikatör på Kittelfjäll Adventure, med fem års universitetsutbildning inom ämnet och flera års yrkeserfarenhet bakom sig.

Torbjörn Thomsen

Fjälledare & lavintekniker

Torbjörn är lavintekniker och observatör för lavinprognoser i Borgafjäll. Han arbetar även som guide genom sitt företag Thomsen Adventures i Borgafjäll.

Sebastian Wiklund

Fjälledare & lavintekniker

Sebastian är examinerad fjälledare och har guidat i Kittelfjäll under flera år. Han arbetar även som heliski guide på HeliNord och är utbildad lavintekniker.

Martin Borg

Lavintekniker

Martin är observatör för lavinprognoser i Saxnäs. Han arbetar också med sitt företag Saferide Sweden där han håller lavin- och fjällsäkerhetskurser för skoteråkare.