VÅRA GUIDER

När du ger dig ut på fjället är det minst lika viktigt att du kan känna dig trygg som att du får en upplevelse att minnas. Därför är alla våra guider utbildade fjälledare och har många års erfarenhet av att guida i Kittelfjäll.

Våra guider är hjärtat i Kittelfjäll Adventure. De är personer som älskar att vara ute på fjället. Våra mest erfarna guider är födda och uppvuxna i området och har guidat i Kittelfjäll sedan 90-talet. De har ett förflutet som proffsåkare och du hittar dem oftast i backen eller ute på fjället även när de inte guidar.

Våra guider har dokumenterad utbildning, examen och erfarenhet i enlighet med konsumentverkets riktlinjer för guidning i fjällmiljö.

Alla våra guider:

  • är utbildade och examinerade fjälledare.

  • har guidat i Kittelfjäll under många år.

  • är vidareutbildade till lavintekniker eller lavinexperter.

  • är vidareutbildade inom sjukvård och räddning.

OM OSS

Kittelfjäll Adventure erbjuder turer och utbildningar i Kittelfjäll året runt. Vi älskar att vara på fjället – alla säsonger – och vill att fler ska få uppleva naturens lugn och fjällets storslagna vyer, i kombination med bra skidåkning, härlig vandring eller andra aktiviteter.

Vi arrangerar SVELAVs lavinkurser och arbetar med Naturvårdsverkets lavinprognoser i Södra Lapplandsfjällen.

VÅRT TEAM

Här är vi som arbetar på Kittelfjäll Adventure.

Stefan Lundin

Fjälledare & Lavinexpert

Stefan är fjälledare och har arbetat som guide i Kittelfjäll sedan mer än 20 år tillbaka. Han är lavinexpert och områdesansvarig för Naturvårdsverkets lavinprognoser i Södra Lapplandsfjällen. Han är examinerad fjälledare, lavinräddare (AvSAR) och lavinexpert (CAA L2/SVELAV Pro 3). Han är även med i Fjällräddningen och har ett förflutet som professionell snowboardåkare.

Tyler Curtis

Lavinspecialist

Tyler är lavinspecialist och områdesansvarig för Naturvårdsverkets lavinprognoser i Södra Lapplandsfjällen. Han är examinerad lavinspecialist (CAA ITP L3). Tyler har guidat i Kittelfjäll i 10år. Han arbetar även som pistör och lavinexpert i Kittelfjällsliftarna. Han driver företaget Aspects of the North och är professionell forskajakpaddlare.

Sebastian Wiklund

Fjälledare & Lavintekniker

Sebastian är examinerad fjälledare och har guidat i Kittelfjäll under flera år. Han är utbildad lavintekniker och områdesansvarig för Naturvårdsverkets lavinprognoser i Södra Lapplandsfjällen.

Jörgen Wänstedt

Fjälledare & Lavintekniker

Jörgen är examinerad fjälledare och har guidat i Kittelfjäll under flera år. Han är också utbildad lavintekniker.

Johanna Lindvall

Yogalärare & Kommunikatör

Johanna är yogalärare och började sin resa som yogi för snart 20 år sedan, med att praktisera meditation, mindfulness och pranayama. Hon har gått flera yogalärarutbildningar och har studerat yoga med bland andra Ulrica Norberg, Leslie Kaminoff och Kino MacGregor. Johanna är också kommunikatör på Kittelfjäll Adventure.

Susanne Lindqvist

Fjälledare & lavintekniker

Susanne är examinerad lavintekniker och arbetar med våra fältobservationer för Lavinprognoser i Borgafjäll. Hon är Fjälledare med stor erfarenhet av att vistas och arbeta i fjällmiljö. Susanne arbetar också som guide genom sitt företag Äventyrslust i Borgafjäll.

Nils Åslund Lavintekniker Saxnäs Kittelfjäll Adventure

Nils Åslund

Lavintekniker

Nils är examinerad lavintekniker och arbetar med våra fältobservationer för Lavinprognoser i Saxnäs. Han arbetar också som guide genom sitt naturturismföretag Stalo Äventyr i Saxnäs-Stekenjokk.