Loading...
Toppturer sommar2020-07-25T09:24:48+00:00

TOPPTURER

I området runt Kittelfjäll finns många fantastiska fjälltoppar att vandra till! Gemensamt för alla är att de erbjuder storartade vyer och en enorm frihetskänsla. Med guide kan du tryggt lämna leden och nå oanade höjder.

Att topptura på sommaren är en alldeles unik upplevelse! Vandringen börjar med en färd genom skogslandskapet. Väl uppe på kalfjället lämnar vi leden bakom oss, för att inleda bestigningen mot toppen. Ju högre upp vi kommer, desto mer öppnar sig landskapet nedanför. Vackra fjäll avtecknar sig mot sommarhimlen. Vattendrag ringlar sig genom det norrländska skogslandskapet. Känslan. Utsikten. Något du aldrig glömmer.

Vägen till Kittelfjällområdets toppar innebär allt ifrån måttliga till ansträngande eller utmanande vandringar. De flesta topparna runt Kittelfjäll går att nå under en dagsvandring, andra kräver tältövernattning längs vägen. Oavsett om du gått en topptur tidigare eller inte, kan du följa med på våra turer.

Både nybörjaren och den erfarne kan tura med oss i Kittelfjäll. Vi anpassar alla våra turer efter dina förutsättningar och önskemål.

Gruppstorlek: 2-5 personer
Kostnad: 1000kr/person och dag

Det är möjligt att boka exklusiva hel- eller flerdagsturer, där endast du eller de personer du bokar för deltar tillsammans med vår guide. Hör av dig med förfrågan till info@kittelfjalladventure.se så återkommer vi med prisuppgift utifrån aktuella önskemål.

Våra guider är utbildade fjälledare och har guidat i Kittelfjäll under många år. Flera av dem är uppvuxna i byn och har guidat här sedan 90-talet. Alla våra guider är vidareutbildade inom sjukvård och räddning, med dem kan du känna dig trygg på fjället.

Läs mer om våra guider på sidan OM OSS

NYHETER

Följ med oss in i vår verksamhet – här hittar du artiklar om sånt vi gör och intervjuer med personer som har varit med på våra turer, kurser och andra aktiviteter. Du får träffa våra guider och lavinexperter som jobbar med Naturvårdsverkets lavinprognoser.

Till toppen