Lavinföreläsning – Förberedelser inför toppturen

När vintersäsongen drar igång längtar vi ut på fjället, efter pudersnö, fart, tyngdlöshet och lek längs de snöklädda vidderna. Men hur maxar vi åkglädjen genom att förbereda oss på bästa sätt? Hur undviker vi att hamna i en lavin samtidigt som vi hittar inspirerande och kul åkning?

Stefan Lundin på Kittelfjäll Adventure har guidat i Kittelfjäll i över 20 år. Han är lavinexpert och områdesansvarig för Naturvårdsverkets lavinprognoser i Södra Lapplandsfjällen. Den 9 december kl. 13.00 håller han föreläsning på Kittelfjäll Värdshus. Där kommer han dela med sig av sina bästa tips på förberedelser inför vinterns toppturer och en introduktion till info om laviner.

”Att kunna mycket om snö, väder och lavinförhållanden gör att du lättare hittar den bästa åkningen för dagen, samtidigt som du också förstår vart du absolut inte borde åka just idag. Det betyder inte att du aldrig kan åka där, lavinförhållandena ändras ju hela vintern igenom. Det som går bra idag kan vara jättefarligt imorgon eller tvärt om.” säger Stefan.

Tid & plats

Lördag 9 december kl 13.00-14.00, med möjlighet att ställa frågor på slutet.

Kittelfjäll Värdshus, bardelen.

Föreläsningen är gratis.

Fika finns till självservering och betalas med Swish.

Restaurangen är öppen för lunch kl. 11.30-15.00.

Lavinföreläsningen arrangeras av Kittelfjäll Adventure i samarbete med Kittelfjäll Värdshus och Naturvårdsverkets lavinprognoser.se

Om Kittelfjäll Adventure

Kittelfjäll Adventure erbjuder turer och utbildningar i Kittelfjäll året runt. Vi älskar att vara på fjället – alla säsonger – och vill att fler ska få uppleva naturens lugn och fjällets storslagna vyer, i kombination med bra skidåkning, härlig vandring eller andra aktiviteter.

Vintertid arrangerar vi toppturer, offpistskidåkning med guide, splitboardturer mm. Vi arrangerar Sveriges lavinutbildningars lavinkurser och arbetar med Naturvårdsverkets lavinprognoser i Södra Lapplandsfjällen.