Loading...
Naturvandring med guide2020-07-25T09:24:11+00:00

MARSFJÄLLETS NATURRESERVAT

I Marsfjällets naturreservat hittar vi ett växt- och djurliv som stått orört i hundratals år. Här trivs både fjällräv, fjälluggla och tranor. Vi kan vandra i urskogen, längs kalfjället eller topptura till Södra Lapplandsfjällens högsta topp, Marsfjällstoppen.

I naturreservatet vandrar vi längs leder eller orösat i mil av vildmark, från skogsland till kalfjäll. Under våra naturvandringar ägnar vi särskild tid till att uppleva naturen, växt- och djurlivet i fjällmiljön. Våra naturvandringar kan ske i eller utanför naturreservatet, beroende på vad du är mest intresserad av att upptäcka och se.

Du kan välja om du vill göra en heldagstur eller en flerdagstur. Vill du inkludera Marsfjällstoppen i turen övernattar vi i tält en natt längs vägen. I samråd med din guide tar vi fram ett program som passar dig.

I Kittelfjäll finns både utmanande vandringar till toppar med storslagna vyer, så väl som enklare turer till vackra dalar, där vi kan ta en paus vid porlande vattendrag omgivna av mäktiga fjäll.

Både nybörjaren och den erfarne kan tura med oss i Kittelfjäll. Vi anpassar alla våra turer efter dina förutsättningar och önskemål.

Gruppstorlek: 2-5 personer
Kostnad: 1000kr/person och dag

Det är möjligt att boka exklusiva hel- eller flerdagsturer, där endast du eller de personer du bokar för deltar tillsammans med vår guide. Hör av dig med förfrågan till info@kittelfjalladventure.se så återkommer vi med prisuppgift utifrån aktuella önskemål.

Våra guider är utbildade fjälledare och har guidat i Kittelfjäll under många år. Flera av dem är uppvuxna i byn och har guidat här sedan 90-talet. Alla våra guider är vidareutbildade inom sjukvård och räddning, med dem kan du känna dig trygg på fjället.

Läs mer om våra guider på sidan OM OSS

NYHETER

Följ med oss in i vår verksamhet – här hittar du artiklar om sånt vi gör och intervjuer med personer som har varit med på våra turer, kurser och andra aktiviteter. Du får träffa våra guider och lavinexperter som jobbar med Naturvårdsverkets lavinprognoser.

Till toppen