Lavinkurs SVELAV Friåkning 2 i Kittelfjäll den 20-22 mars 2024

SVELAV Friåkning 2  är en tredagars fortsättningsutbildning inom lavinkunskap, med fokus på turplanering och riskhantering. Utbildningen följer ett tydligt mönster med dagliga förberedelser, genomförande och uppföljning, inspirerat av professionell systematisk hantering av lavinrisk fast på ett sätt som är anpassat  för semester och rekreation. Metodiken är tydlig och enkel och du kommer att kunna använda dig av det vi lär oss vid egen framtida åkning.

Du kommer att få en fördjupad förståelse för hur du tolkar lavinprognosernas lavinproblem. Några centrala moment innefattar turplanering och förberedelser, gruppkommunikation, beslutsfattande, inhämtning och prioritering av information samt säkra vägval på fjället. Kursen är praktisk till sin karaktär och majoriteten av utbildningsmomenten sker ute på fjället. Det övergripande målet är att du efter utbildningen själv kan planera och genomföra egna toppturer och egen offpiståkning efter utbildningen.

Utrustningslista (att ta med dig till kursen):

• Skidor eller splitboard samt stighudar. Saknar du utrustning finns det att hyra i Kittelfjäll hos Skidboden

• Hjälm.

• Klädsel lämplig för vinterfjällbruk.

• Förstärkningsplagg (varm väst/jacka).

• Termos, solglasögon och skidglasögon.

• Första förband.

• Lavinsäkerhetsutrustning: digital transceiver, sond och spade. För den som inte har egen lavinsäkerhetsutrustning finns det att låna av oss under kursen (ange vad du behöver låna i anmälan nedan).

• Anteckningsmaterial.

Våra kursledare

Våra kursledare är utbildade lavinexperter, har arbetat många år som guider ute på vinterfjället och arbetar med Naturvårdsverkets lavinprognoser. De är också auktoriserade SVELAV-instruktörer och erfarna kursledare.

Kursavgift

Kursavgiften är 6150kr. I kursavgiften ingår kursmaterial och vid behov lån av lavinsäkerhetsutrustning under kurstiden. Eventuell kostnad för liftkort tillkommer.

Betalning av kursavgift sker i samband med bokning till vårt Bankgiro: 825-8543 och ska inkludera för- och efternamn som referens. Din inbetalning tillsammans med fullständigt ifylld info i kursanmälan bekräftar din plats på kursen. Bekräftelsemail med kvitto skickas ut manuellt och dyker upp så snart vi ser inbetalningen på vårt konto (ca 2 arbetsdagar).

För dig som är företagare eller arbetsgivare som vill utbilda anställda finns möjlighet till fakturabetalning. Maila oss på info@kittelfjalladventure.se med förfrågan innan anmälan.

Mat & boende under kursen

Mat och boende ingår inte i kursavgiften. 

Första dagen kommer vi göra lunchpaus nere i Kittelfjäll. Där finns tillgång till byns restauranger där du kan köpa mat. Övriga dagar kan vi komma att äta lunch ute på fjället och du kan då behöva ta med matsäck som inte kräver tillagning ute i fält. Detta sker i samråd med kursledare på plats första dagen. I byn finns matvarubutik och flera av restaurangerna erbjuder matpaket som du kan köpa och ta med ut på fjället.

På kittelfjall.com under fliken ”Bo” finns samlad information om boenden som går att hyra i byn, oavsett om du letar hotellrum, vandrarhem eller stuga.

  Anmälan

  För att anmäla dig till SVELAV Friåkning 2 den 20-22 mars 2024 fyller du i formuläret nedan. Glöm inte att avsluta med att trycka på knappen "Anmäl mig" längst ner. Har du frågor inför kursen är du välkommen att höra av dig till info@kittelfjalladventure.se

   
  Om dig

   
  Utrustning & praktiska frågor

  Läs vår text om Risker vid verksamhet i fjällmiljö.

  Klicka i rutan/rutorna vid den lavinsäkerhetsutrustning du behöver låna under kursen (lämna tomt om du tar med egen utrustning):

   
  Hälsodeklaration & närmast anhörig

   

  Jag har betalt kursavgiften till Bankgiro: 825-8543 och inkluderat för- och efternamn som referens. Kursavgiften är 6150kr. I kursavgiften ingår kursmaterial och eventuellt lån av lavinsäkerhetsutrustning. Eventuell kostnad för liftkort tillkommer.

  Du kan läsa mer om vår behandling av personuppgifter och villkoren för din bokning i våra Bokningsvillkor.

   
  Klicka på knappen nedan för att skicka in din anmälan till kursen.