Laddar Evenemang

En tredagars fortsättningsutbildning med fokus på turplanering och riskhantering.

Utbildningen följer ett tydligt mönster med dagliga förberedelser, genomförande och uppföljning, inspirerat av professionell systematisk hantering av lavinrisk fast på ett sätt som är anpassat  för semester och rekreation. Metodiken är tydlig och enkel att ”ta med” från kursen och använda vid egen framtida åkning.

Stort fokus läggs vid förståelse för lavinprognosernas  lavinproblem och hur deltagarna som grupp förhåller sig till aktuella sådana . Några centrala moment innefattar turplanering och förberedelser, gruppkommunikation, beslutsfattande, inhämtning och prioritering av information samt säkra vägval på fjället. Kursen är praktisk till sin karaktär och majoriteten av utbildningsmomenten sker ute på fjället. Det tydliga målet är att deltagarna är förberedda för att planera och genomföra egna toppturer och egen offpiståkning efter utbildningen.

Utbildningen är till stor del topptursbaserad och genomförs ute på fjället.

 

Förkunskapskrav

 • SVELAV Friåkning 1.

Kursavgift

5300kr inkl. moms. Eventuell kostnad för liftkort tillkommer.

I kursavgiften ingår kursmaterial.

Vid behov kan du låna transceiver, spade, sond och lavinryggsäck under kurstiden. (Den utrustning du vill låna anges i anmälan.)

 

Praktisk info

Att ta med: skid- eller splitboardutrustning, stighudar, hjälm, första förband, klädsel för att vara utomhus på vinterfjället, förstärkningsplagg, termos, skidglasögon. Ta med egen lavinsäkerhetsutrustning (transceiver, spade, sond och lavinryggsäck) om du har sådan (ange i anmälan om du saknar något och behöver låna).

Mat och boende ingår ej i kursavgiften. För info om mat och boende alternativ, titta in på kittelfjall.com.

 

Anmälan

  För att boka din kursplats fyller du i och följer instruktionerna i det här formuläret. Hör av dig till johanna@kittelfjalladventure.se vid eventuella frågor.

   

  Om dig

  Du kan läsa mer om vår behandling av personuppgifter i våra Bokningsvillkor.

   
  Hälsodeklaration och närmast anhörig

   

   
  Utrustning & praktiska frågor

  Läs vår text om Risker vid verksamhet i fjällmiljö.

  Klicka i rutan/rutorna vid den lavinsäkerhetsutrustning du behöver låna under aktiviteten (lämna tomt om du tar med egen utrustning):

   
  Inbetalning av deltagaravgift
  I samband med att du skickar in din anmälan ska också kursavgiften betalas till Bankgiro: 825-8543. Märk betalningen med ditt för- och efternamn.
  Du kommer att få ett kvitto på din inbetalning så snart insättningen syns på vårt BG (detta tar normalt 1-2 arbetsdagar). Kvitto och anmälningsbekräftelse skickas till den mailadress du har angivit i anmälan.

   
  Bokningsvillkor
  Läs våra Bokningsvillkor för aktiviteter.

   
  Klicka på knappen nedan för att skicka in din anmälan.