Laddar Evenemang

Vill du kunna göra lavinsäkrare vägval på fjället? Lära dig hur lavinprognosen kan hjälpa dig att fatta bra beslut inför och under din tur på fjället?

En grundläggande lavinutbildning för dig som vill lära dig mer om att färdas lavinsäkert på fjället. Två dagar ute i terrängen med fokus på att känna igen lavinterräng, kunna använda lavinprognoser, fatta rätt beslut samt kamraträddning för att kunna rädda kompisen vid händelse av en lavinolycka. En grundkurs som är ett naturligt första steg för de allra flesta som vill lära sig mer om lavinsäkerhet.

Utbildningen vänder sig till alla som färdas i fjällen vintertid och som är intresserade eller har behov av att lära sig om beslutsfattande i lavinterräng.

 

Om kursledaren

Stefan Lundin är lavinexpert och områdesansvarig för Naturvårdsverkets lavinprognoser i Södra Lapplandsfjällen. Han har arbetat som guide i Kittelfjäll sedan mer än 20 år tillbaka och har ett förflutet som professionell snowboardåkare. Han är examinerad fjälledare, lavinräddare (AvSAR) och lavinexpert (CAA L2/SVELAV Pro 3).

 

Förkunskapskrav

Kursen genomförs på skidor/splitboard. För att ta tillgodo innehållet i kursen, som hålls ute på fjället, så behöver du kunna ta dig fram på skidor eller splitboard på ett funktionellt sätt, det innebär att vara bekväm i terräng som lutar motsvarande en röd pist samt ha viss vana av att färdas på icke- preparerade underlag.

 

Övergripande utbildningsmål

 • Deltagarna ska efter utbildningen på egen hand, men med hjälp av beslutstöd, kunna reducera risken vid aktiviteter i lavinterräng.
 • Deltagarna ska kunna söka och tolka information om lavinfara, (terrängklassning, lavinprognoser) och kunna använda den för att minska de egna riskerna.
 • Deltagarna ska kunna identifiera lavinterräng och självständigt kunna hitta lavinsäkra vägval i terräng som är överblickbar.
 • Deltagarna ska ha förståelse hur riskbedömningar och beslut påverkas av inre och yttre faktorer.
 • Deltagarna ska självständigt kunna genomföra en kamraträddning, larma och känna till hur en överlämning till organiserad räddning går till.

 

Kursavgift

3800kr inkl. moms. Eventuell kostnad för liftkort tillkommer. 

I kursavgiften ingår kursmaterial.

Vid behov kan du låna transceiver, spade och sond under kurstiden. (Den utrustning du vill låna anges i anmälan.)

 

Praktisk info

Att ta med: skid- eller splitboardutrustning, stighudar, hjälm, första förband, klädsel för att vara utomhus på vinterfjället, förstärkningsplagg, termos, skidglasögon. Ta med egen lavinsäkerhetsutrustning (transceiver, spade och sond) om du har sådan (ange i anmälan om du saknar något och behöver låna).

Mat och boende ingår ej i kursavgiften. För info om mat och boende alternativ, titta in på kittelfjall.com.

 

Anmälan

  För att boka din kursplats fyller du i och följer instruktionerna i det här formuläret. Hör av dig till info@kittelfjalladventure.se vid eventuella frågor.

   

  Om dig

  Du kan läsa mer om vår behandling av personuppgifter i våra Bokningsvillkor.

   
  Hälsodeklaration och närmast anhörig

   

   
  Utrustning & praktiska frågor

  Läs vår text om Risker vid verksamhet i fjällmiljö.

  Klicka i rutan/rutorna vid den lavinsäkerhetsutrustning du behöver låna under aktiviteten (lämna tomt om du tar med egen utrustning):

   
  Inbetalning av deltagaravgift
  I samband med att du skickar in din anmälan ska också kursavgiften betalas till Bankgiro: 825-8543. Märk betalningen med ditt för- och efternamn.
  Du kommer att få ett kvitto på din inbetalning så snart insättningen syns på vårt BG (detta tar normalt 1-2 arbetsdagar). Kvitto och anmälningsbekräftelse skickas till den mailadress du har angivit i anmälan.

   
  Bokningsvillkor
  Läs våra Bokningsvillkor för aktiviteter.

   
  Klicka på knappen nedan för att skicka in din anmälan.