Laddar Evenemang

Vill du kunna göra lavinsäkrare vägval på fjället? Söka rätt på en kompis som har dragits med av snömassorna om olyckan är framme? Då är det här rätt kurs för dig!

Det här är en kanonbra första kurs för alla som åker eller vill åka offpist ute på fjället. Under kursens två dagar får du grundläggande kunskaper om laviner och lavinfara på ett lättförståeligt och praktiskt sätt. Vi spenderar nästan hela kursen ute på fjället, där vi lär oss att använda metoder, information och verktyg som hjälpmedel för att fatta lavinsäkrare beslut. En bra förberedelse och kunskap att ha inför din nästa tur på fjället!

Du lär dig identifiera lavinterräng och hur du själv kan göra lavinsäkrare vägval. Vi går också igenom hur du utför kamraträddning och övar på det praktiskt tillsammans. I detta moment går vi igenom och övar på sökning med transceiver, grävteknik och omhändertagande (lavinmedicin).

 

Förkunskapskrav

  • Kursen genomförs på skidor.

 

Detaljerade utbildningsmål för deltagare

  • SVELAV Friåkning 1 ska ge grundläggande kunskaper om laviner, lavinfara och ge deltagarna en metod och beslutstöd för riskhantering.
  • Deltagarna ska efter utbildningen på egen hand, men med hjälp av olika beslutstöd, kunna reducera risken vid aktiviteter i fjällterräng.
  • De ska kunna söka och tolka information om lavinfara, (terrängklassning, lavinprognoser) och kunna använda den för att minska de egna riskerna.
  • De ska kunna identifiera lavinterräng och självständigt kunna hitta lavinsäkra vägval.
  • Deltagarna ska självständigt kunna genomföra en kamraträddning.

 

Kursavgift

3500kr inkl. moms. Eventuell kostnad för liftkort tillkommer. 

I kursavgiften ingår kursmaterial.

Vid behov kan du låna transceiver, spade och sond under kurstiden. (Den utrustning du vill låna anges i anmälan.)

 

Praktisk info

Att ta med: skid- eller splitboardutrustning, stighudar, hjälm, första förband, klädsel för att vara utomhus på vinterfjället, förstärkningsplagg, termos, skidglasögon. Ta med egen lavinsäkerhetsutrustning (transceiver, spade och sond) om du har sådan (ange i anmälan om du saknar något och behöver låna).

Mat och boende ingår ej i kursavgiften. För info om mat och boende alternativ, titta in på kittelfjall.com.

 

Anmälan

För att boka din kursplats fyller du i och följer instruktionerna i det här formuläret. Hör av dig till johanna@kittelfjalladventure.se vid eventuella frågor.

 

Om dig

Du kan läsa mer om vår behandling av personuppgifter i våra Bokningsvillkor.

 
Hälsodeklaration och närmast anhörig

 

 
Utrustning & praktiska frågor

Läs vår text om Risker vid verksamhet i fjällmiljö.

Klicka i rutan/rutorna vid den lavinsäkerhetsutrustning du behöver låna under aktiviteten (lämna tomt om du tar med egen utrustning):

 
Inbetalning av deltagaravgift
I samband med att du skickar in din anmälan ska också kursavgiften betalas till Bankgiro: 825-8543. Märk betalningen med ditt för- och efternamn.
Du kommer att få ett kvitto på din inbetalning så snart insättningen syns på vårt BG (detta tar normalt 1-2 arbetsdagar). Kvitto och anmälningsbekräftelse skickas till den mailadress du har angivit i anmälan.

 
Bokningsvillkor
Läs våra Bokningsvillkor för aktiviteter.

 
Klicka på knappen nedan för att skicka in din anmälan.