Laddar Evenemang

Denna kurs genomförs med en förbokad grupp och anmälan är endast möjlig för dig som anmält dig via Stil Alpina. 

Vill du kunna göra lavinsäkrare vägval på fjället? Söka rätt på en kompis som har dragits med av snömassorna om olyckan är framme? Då är det här rätt kurs för dig!

Det här är en kanonbra första kurs för alla som åker eller vill åka offpist ute på fjället. Under kursens två dagar får du grundläggande kunskaper om laviner och lavinfara på ett lättförståeligt och praktiskt sätt. Vi spenderar nästan hela kursen ute på fjället, där vi lär oss att använda metoder, information och verktyg som hjälpmedel för att fatta lavinsäkrare beslut. En bra förberedelse och kunskap att ha inför din nästa tur på fjället!

Du lär dig identifiera lavinterräng och hur du själv kan göra lavinsäkrare vägval. Vi går också igenom hur du utför kamraträddning och övar på det praktiskt tillsammans. I detta moment går vi igenom och övar på sökning med transceiver, grävteknik och omhändertagande (lavinmedicin).

 

Förkunskapskrav

Kursen genomförs på skidor.

 

Detaljerade utbildningsmål för deltagare

SVELAV Friåkning 1 ska ge grundläggande kunskaper om laviner, lavinfara och ge deltagarna en metod och beslutstöd för riskhantering.

Deltagarna ska efter utbildningen på egen hand, men med hjälp av olika beslutstöd, kunna reducera risken vid aktiviteter i fjällterräng.

De ska kunna söka och tolka information om lavinfara, (terrängklassning, lavinprognoser) och kunna använda den för att minska de egna riskerna.

De ska kunna identifiera lavinterräng och självständigt kunna hitta lavinsäkra vägval.

Deltagarna ska självständigt kunna genomföra en kamraträddning.

 

Kursavgift

Eventuell kostnad för liftkort tillkommer.

I kursavgiften ingår kursmaterial.

Vid behov kan du låna transceiver, spade och sond under kurstiden. (Den utrustning du vill låna anges i anmälan.)

 

Praktisk info

Att ta med: skid- eller splitboardutrustning, stighudar, hjälm, första förband, klädsel för att vara utomhus på vinterfjället, förstärkningsplagg, termos, skidglasögon. Ta med egen lavinsäkerhetsutrustning (transceiver, spade och sond) om du har sådan (ange i anmälan om du saknar något och behöver låna).

Mat och boende ingår ej i kursavgiften. För info om mat och boende alternativ, titta in på kittelfjall.com.

 

Anmälan

Denna kurs genomförs med en förbokad grupp och anmälan är endast möjlig för dig som anmält dig via Stil Alpina. 

  För att kunna följa med oss ut på fjället och för att vi ska kunna ge dig ett kursintyg efter genomförd kurs, behöver du fylla i uppgifterna nedan. Hör av dig till info@kittelfjalladventure.se vid eventuella frågor.

   

  Om dig

  Du kan läsa mer om vår behandling av personuppgifter i våra Bokningsvillkor.

   
  Hälsodeklaration och närmast anhörig

   

   
  Utrustning & praktiska frågor

  Läs vår text om Risker vid verksamhet i fjällmiljö.

  Klicka i rutan/rutorna vid den lavinsäkerhetsutrustning du behöver låna under aktiviteten (lämna tomt om du tar med egen utrustning):

   
  Bokningsvillkor
  Läs våra Bokningsvillkor för aktiviteter.

   
  Klicka på knappen nedan för att skicka in dina uppgifter.