Blog

Nya T-shirts!

tröja1Maria Wall är en mycket inspirerande kvinna när det kommer till att följa sina drömmar. Hennes motiv pryder nu tröjorna åt Womens Freeride Camp och Kittelfjäll Adventure. Nedan följer hennes kommentarer om campet, men framför allt kloka ord om liv och karriär. Låt dig inspireras!

Maria bor i Umeå och har en egen verksamhet sedan två år tillbaka där hon sysslar med grafisk design och illustration. Hon jobbar mycket på uppdrag av kunder och då rör det sig om alltifrån illustrationer i akvarell till logotyper, visitkort och CD-omslag. Maria gör dessutom egna grejer som exempelvis motiv till t-shirts och illustrerade posters. Just idén med t-shirts började i och med en satsning för att vara med på Pilgatans Design och hantverksmarknad i Umeå då hon gjorde en omgång t-shirts som blev populära.

Maria har tecknat så länge hon kan minnas. Hon studerade en konstutbildning på Umeå Konstskola för flera år sedan. Därefter utbildade hon sig till biolog. Efter utbildningen lämnade hon landet och flyttade till Paris. Där väcktes tanken om drömmen till liv igen. ”Jag blev aldrig biolog utan jag gjorde andra småjobb”, berättade Maria.

År 2005 återupptogs konstnärskapet och Maria insåg att det var dags att vidareutbilda sig för att få jobba. Hon åkte till Sydney i två år och studerade grafisk design. Efter det jobbade hon några år på en kommunikationsbyrå i Umeå innan hon startade sin egna verksamhet.

”När jag var liten kunde jag ofta sitta och titta på illustrationer i böcker. Jag har alltid tyckt det varit spännande med bilder och när jag illustrerar blir det ofta mycket detaljer, spänning och mystik”, berättar Maria. ”Om det är vackert får det gärna finnas en annan dimension av något annat.” Hon letar hela tiden efter nya saker att tolka och inspireras av.

Maria kommenterar sitt val att jobba som egen med sitt bildskapande: ”Att man väljer att ha en egen verksamhet finns det mycket oro i också. Men det är helt fantastiskt att få göra det man vill göra. Kom ihåg att livet är föränderligt och det är aldrig för sent. Man kan prova sig fram och jag tror att med drivkraft och övertygelse kan man göra något riktigt bra. Det ska vara okej att ändra sig och testa lite olika saker.”

Elin, projektledare av campet och delägare i Kittelfjäll Adventure, och Maria har tidigare suttit som egna företagare på samma arbetsplats i Umeå. De har setts några gånger efter det och för ett par veckor sedan hörde Elin av sig till Maria med frågan om hon ville göra illustrationen på deras nya T-shirts. Angående hur Maria tänkte när hon tog fram motivet svarar hon: ”Jag fick ganska fria händer förutom att det skulle vara en skidåkare med, gärna tjej, och fjällmotiv. Efter det hittade Maria inspiration genom att titta på bilder av fjällen i området, fjällbjörkar och djur.”  tröja5

Maria tycker att det låter jättekul med ett Womens Freeride Camp och härligt att det spänner sig över olika åldrar. Att tjejer får hitta gemenskap genom samma intresse och tillfälle att ta för sig!

Avslutningsvis svarar Maria på frågan om vad hon är mest nöjd över i sin karriär:

”Allt jag gjort tidigare har tagit mig dit jag är idag. Både de bra och de mindre bra besluten har lett mig hit. Jag är nöjd med att jag tog steget att göra det jag brinner för. Att jag vågat tro att jag skulle kunna satsa på min passion, fast jag gjort annat på vägen. Och jag tror att om viljan finns så finns också drivkraften.”

Dessa fina T-shirts finns i både dam- och herrmodeller. De finns att köpa hos Kittelfjäll Adventure i lokalen vid helikopterplattan, samt på Sista Utposten.

Besök Marias hemsida på mariawall.se, samt webbshoppen på mariawall.tictail.com