Blog

Hej Kittelfjäll

En sån dag!

Det var med spänning och förväntan som jag tog mig ut till Arlanda i morse, för att möta upp Maja och Emil, delar av filmteamet. Vi lämnade ett dimmigt Stockholm.

Nextjet tog oss upp ovan molen där solen alltid skiner och vi fick tillfälle att slumra till en stund efter en, för min del i alla fall, hektisk kväll och natt av packning och saker man inte får glömma. En och en halv timme senare vaknade jag, drog upp fönsterskärmen och tittade ut över ett vindstilla Vilhelmina i 12 minusgrader. Att solen sken klart och glittrade i snön gjorde  de redan vackra skogarna och älven än mer imponerande.. Mitt i denna lugna fjällidyll landade vi vid ett rött hus med en start- och landbana. Vilhelmina flygplats är den minsta och mest charmiga flygplatsen jag har varit på. Hemtrevligt och välkomnande är min helhetskänsla.

IMG_4168

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maja, Emil och jag, hoppade in i bilen för att bege oss mot Kittelfjäll. Men först, ett kort stopp i Vilhelmina centrum där jag besökte Helen och Eva på Helens gårdsbutik. Mer om det får ni veta i ett senare inlägg.

Många intryck senare hoppade vi in igen för att köra vidare mot helgens location, Kittelfjäll. Jag vet inte hur många gånger under resans gång som jag utbrast något i stil med ”Åå vad det är fint här!”. Med kortare mellanrum desto närmre målet vi kom.

IMG_4333

IMG_4341

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter en välkomstkram av Elin och inkvartering i stugan var det dags för mig att ge mig ut på upptäcksfärd. Jag började på hotellet för att unna mig en varm choklad och smälta alla intryck. Därefter njöt jag av solnedgången som förvandlade bergstoppen till något som liknade en kuliss och på min väg hemåt lyckades jag fånga helikoptern på bild.

IMG_4374

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort och gott: Första intrycket utav Vilhelmina och Kittelfjäll kunde inte ha blivit bättre. Det är oförskämt fint här.

Nu är det dags att ladda batterierna. Bokstavligt talat, med tanke på all teknikutrustning som ska vara redo för att hjälpa mig att fånga och dokumentera alla nya intryck av morgondagen. ”Carpe Diem” kanske inte är ett så klyschigt uttryck trots allt. Är det någonstans man ges tillfälle att uppfylla det mottot så är det här.