Våra guider

VÅRA GUIDER

STEFAN ”CROSSEN” LUNDIN

Få känner till Kittelfjäll bättre än Stefan. Genom karriären har han skaffat sig erfarenheter av och respekt för åkning i utmanande miljöer. Han har en tävlingskarriär bakom sig med ett SM-guld i extremåkning bland meriterna. Trots att hans tävlande tog honom runt världen har Stefans kärlek till Kittelfjäll bara vuxit sig starkare.

Stefans nära relation till utförsåkningen gör att han håller ständig koll på vädret och snöförhållandena. Där vi andra bara ser berg ser Stefan möjliga åklinjer. Detta tillsammans med hans utbildningar till fjälledare, skidguide, snowboardlärare och helikopterguide gör att han helt enkelt har koll på läget.

Stefan är delägare i Kittelfjäll Adventure och har jobbat som guide i Kittelfjäll sedan 90-talet. Han har arbetat med utförsåkning på olika sätt ända sedan 1997 då han började sin bana som snowboardlärare.

SVEN “X” OLOFSSON

Sven är en passionerad skidåkare med lång erfarenhet av livet på fjället. Han har tidigare tävlat i friåkning, spenderat flera säsonger i Chamonix och La grave i Frankrike och tagit hem nordiska mästerskapet i extremåkning.

Nu har han hittat hem till Kittelfjäll och bidrar genom sin kunskap och åkglädje till att fler får upptäcka området. Sven är uppvuxen i Dikanäs, ett norrländskt stenkast härifrån. När han inte åker skidor guidar han jägare och bygger banor för downhill-cykel, men det mesta handlar ändå om just skidåkningen.

Sven har arbetat i skidpatrullen på såväl svenska som norska skidanläggningar och ingår i Fjällräddningen som utför räddningsaktioner i fjällterräng. Han har även utbildning i lavinkännedom och kombinerar dessa kunskaper med sin långa erfarenhet av livet som skidåkare i sitt jobb som guide.